HTML

Strč prst skrz krk

It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just – it's just there it's a little different.

Friss topikok

  • Apacsek67: Hát sok érdekes információt találtam és a cseh konyhát lefitymáló cikk ellenére, hál'istennek soka... (2012.05.01. 12:40) A cseh konyháról
  • Maisie MacKenzie: Ez a tény befolyásolja Horvátország Úniós tagságát? videa.hu/videok/vicces/bud-light-reklam-haj-p... (2010.09.10. 11:07) Győzelem! Európában végleg cseh a Budweiser
  • Rwindx: nah hol válaszom? (2010.07.21. 16:55) Nečas lecseszni készül Orbánt
  • creativevulture: Ja es meg...a blogot elvezettel olvasom miota ratalaltam, kar hogy nincsenek posztok gyakrabban. E... (2010.07.08. 23:50) TOP 3 cseh reklám ever
  • Holnap Kapitány: A Pozsonyi Nagydíj holnapkapitany.blog.hu Holnap Kapitány -- Mesék egy elképzelt Magyarországról (2010.06.14. 15:45) Pozsonyba érkezett a prágai gyors

Linkblog

Nečas lecseszni készül Orbánt

2010.07.20. 09:29 :: A Kárpátok Ostora

- Viktore, ty vole*, ne szítsd itt a feszkót, légy szíves!

Petr Nečas tegnapi, pozsonyi sajtótájékoztatóján elhangzott szavai szerint nagyjából ez lesz a fő üzenete mai budapesti látogatásának.

A cseh miniszterelnök úgy vélte, Magyarország rossz viszonya Szlovákiával az egész régióra rossz fényt vethet, ezért felszólítja kollegáját, hogy hagyjon fel a feszültségkeltéssel, különösen így öt hónappal a magyar EU elnökség előtt.

Ezúton kívánunk a tárgyaló feleknek sok sikert.

 

 

* ty vole: szó szerint "te ökör", gyakorlatilag a bazmeg megfelelője

96 komment · 2 trackback

Címkék: politika magyar orbán cseh necas

A bejegyzés trackback címe:

https://cseszko.blog.hu/api/trackback/id/tr412162899

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ha nyer a SMER 2010.07.20. 17:01:51

Na, végre valamit egészen jól csináltak a fiúk! A honosítási törvénnyel jól bepöccintették Ficót, aki dühében megkajálta Meciar és Slota szavazóinak nagy részét. Kicsit még lehetett volna dolgozni az ügyön, mert 0,11%-kal ...

Trackback: Szurkolj Szlovákiának! 2010.07.20. 17:01:03

Itt a lehetőség javítani kapcsolatainkat.A blogírót jellemzi a tömegsport és egyéb, a törzsi ösztönök kiélésére hivatott tőkés fogyasztási cikkek iránti igénye szempontjából: tegnap tudtam meg, hogy Szlovákia a focivébé dél-afrikai résztvevüje.Eközben ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zetorov 2010.07.20. 12:00:30

Ahogy azt te elképzeled.

karnagyúr 2010.07.20. 12:03:15

És ezzel a semmi bejegyzéssel Index-címoldalon lehetsz. Nem semmi, öregem.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.07.20. 12:08:52

@karnagyúr: miért? az info érdekes, és lehet, hogy máshonnan nem hallottunk volna róla.

SiKom 2010.07.20. 12:13:33

"felszólítja kollegáját, hogy hagyjon fel a feszültségkeltéssel"

Méghogy felhagyjon?!

Kössük rá a távvezetéket, és akkor annyi feszültség lesz, hogy nem kell se gáz, se áram import :-)

Junk1 2010.07.20. 12:25:22

Trinanon idején tetszett volna ezt a mondatot mondani az ottani "nagyoknak", aztán akkor most nem kéne ilyen mondatokat mondogatni.

Úgy tűnik a cseheknek is kényelmetlen trianon, bár őket a területi lopás kevésbé érinti. így hihetnénk, hogy karosszékből nézik végig Szlovákia végkínlódását.
Nem kellett volna lopni és akkor most nem lenne kín pofátlankodni, mert úgy jár mint a valutalap meg az imf akik kettes galaktikus sebességgel hagyták el az országot.

borovi 2010.07.20. 12:41:40

@Junk1: Hagyjuk már azt a trianont, ezer éve volt, magunknak köszönhetjük azt is, mint Mohácsot vagy Muhit. Így hozta a történelem (vagy, mai szóhasználattal, "a történelem Ura"), kár ezen keseregni mindég. Az állandó hátratekintés helyett inkább előre kellene.

Az igazi Vaszilíj Zajcev 2010.07.20. 12:47:48

És 2010-ben mi a véleménye a cseh miniszterelnöknek a Benes-dekrétumról? Ja, hogy szerinte nem elítélendő, és helyénvaló egy nép ( magyar, német ) kollektív megbélyegzése... Hát akkor menjenek a ..csába a csehek is.

Az igazi Vaszilíj Zajcev 2010.07.20. 12:50:01

@borovi: Trianon ezer éve volt? Jártál te iskolába? Az, hogy ez az ország ma itt tart, ahol, az, hogy milyen ennek az országnak a nemzetközi megítélése - tudod barátocskám - az mind-mind Trianonra vezethető vissza. Most már akkor tudod a valóságot.

Freŝa 2010.07.20. 13:18:48

Értem én a csehek reakcióit. A monarchia alatt folyamatos politikai harcban álltak a császári udvarral annak érdekében, hogy a dualista birodalom egészüljön ki a cseh királysággal, mint önálló entitású országgal. Az évek, évtizedek alatt ez először a monarchia föderalisztikus átalakításának igényévé változott (persze voltak a nagy szláv birodalom létrehozásának is komoly támogatói...), majd az I. világháború vége felé, majd befejezésével Benes és Masaryk a cseh és a szlovák föderalizmusban találták meg a felemelkedésük esélyét. Érdekes, hogy a cseh Benes nem ismerte el a szlovák népet önálló nemzetként, tagadta a szlovák nemzet létezését, Csehszlovákiát a csehszlovákok hozták létre - felfogása szerint.
Trianon természetesen segítette a cseheket, mert önálló államalakulatot hozhattak létre, amelyet később Prága német megszállása (annektálása), a Tiso-féle fasiszta szlovák bábállam felállítása szabdalt szét.
A II. világháború után a Benes-féle dekrétumokkal sikerült teljesen felszámolni a szudétanémet kisebbséget, amely a két világháború között a legtöbb borsot törte a világszerte elismert csehszlovák "demokrácia" orra alá. Persze a magyarok a szlovákoknak okoztak mindíg fejfájást, ezért kellett a Benes dekrétumokba őket is belevonni, mint bűnös nemzetet.
Summa summárum nincs semmi meglepő a cseh miniszterelnök kijelentésén, a csehek és a szlovákok ebből a szempontból egy húron pendülnek. Nemzeti identitásuk fontos alappillérét képezik(bár az ő esetükben több száz éves önálló államiságról beszélhetünk, szemben a szlovákokéval...) a Benes-féle dekrétumok. A cseh belpolitikát természetesen érzékenyebben érintik a szudétanémetek és leszármazottaik által Németországban alakított civil szervezet megmozdulásai, politikai tevékenysége, de a magyarok önálló, nemzeti alapon álló politikája is zavarba hozza őket.

Diablo XR 2010.07.20. 13:20:34

@Junk1:

Fúúúú, de megbüntettük a "valutalapot" meg(!) az IMF-et, fúúúúúúú, nagyooon kemények vagyunk ám és most nagyon-nagyon rossz a valutalapnak meg(!) az IMF-nek!!!!!
Azt se tudják, hogy éppen melyiknek a rosszabb! Ezt persze nehéz lenne eldönteni, hiszen a kettő egy és ugyanaz csak az egyik magyarul van, a másik angolul. Már amennyiben az okos, világlátott, és minden bizonnyal nyelveket beszélő beíró az egyébként tökértelmetlen "valutalap" alatt alatt a valutaalapot érti.
Nagypofájú műveletlen barmok. És ezek szavaznak. Meg ugatnak itt Trianonról. Szégyen.

Six 2010.07.20. 13:22:08

@Az igazi Vaszilíj Zajcev:
Trinanon meg a Monarchiára, a Monarhcia meg Rákóczira, az meg a törökre, az meg a tatárra, az meg a honfoglalásra, az meg...
ugye érted mire próbálok kilyukadni?

spiccpork · http://paperback.blog.hu 2010.07.20. 13:22:27

Ez nem egy bejegyzes. Azt mondod, valaki valami ilyesmit mondott valahol. Es akkor mi van? Ezzel valamit mondani akarsz?
Mert en ebbol, amit ide irtal, azt sejtem ki, hogy te mar elore dorzsolod a tenyered, hogy milyen jol helyre lesz rakva a magyar politika. Miert jo az? Miert utaljuk magunkat ennyire?

Italo Balbo 2010.07.20. 13:25:57

@Junk1: Ügyesen leállcsúcsoltuk az öklüket ;) Ahogy vmelyik blogon olvastam

gauche caviar 2010.07.20. 13:26:02

@Az igazi Vaszilíj Zajcev: " Ja, hogy szerinte nem elítélendő, és helyénvaló egy nép ( magyar, német ) kollektív megbélyegzése"
Ja, meg a Vona Gabika cigánybűnözése.

Na csöndben üljél vissza és idd tovább s örödet...

Freŝa 2010.07.20. 13:27:37

Azért annyit hozzáfűznék, hogy a csehek és a szlovákok, de a románok és a szerbek is mindíg szem előtt tartották saját nemzeti érdekeiket. Soha sem hivatkoztak a "jószomszédi viszonyra" meg az efféle zagyvaságokra. Tudták és tudják, felmérték és felmérik, hogy mik az érdekeik, s annak megfelelően politizálnak.
Mi ezzel szemben pedig állandóan össze-vissza dumálunk a helyett, hogy nemzeti érdekeinknek megfelelően cselekednénk. Ezek a fenn említett nemzetek soha sem hagyták magukra a határaikon túl élő honfitársaikat, s a legkisebb esélyt is megragadták, hogy saját magukat tolják előtérbe a nemzetközi politikai viszonyok között.
Még annyit - bár nem ide tartozik -, de az IMF az nem a magyar érdekeket képviseli, hanem bizony a saját jól felfogott szempontjai mellett politizál. A magyar kormány Magyarország érdekeit képviseli, ha ez itt nem is tetszik többeknek. Gondolkodást ajánlok mindenkinek, az még soha sem ártott meg senkinek, csak segített...

gauche caviar 2010.07.20. 13:28:11

@spiccpork: mert attól, hogy mi nagy és kemény legénynek képzeljük/mondjuk magunkat (idehaza) attól még bucira vernek a VALÓBAN nagy és kemény srácok.
Szóval fölöslges hőbörögni, meg romantikázni, hogy egykoron micsoda ország voltunk (micsoda?) hanem abból kell kihozni a legtöbbet ami most adott.
És kurva 'száni' dolog honfitársakat hazaárulózgatni mert ők nem az óbégatást tekintik az egy és üdvözítő eszköznek.

esoutankoponyeg 2010.07.20. 13:29:44

hogy kinyílt a csipájuk a csehszlovákoknak. :D majd mondja orbánnak, hogy totymoty ami annyit jelent, hogy: orbán viktorka mi nagyon szeretünk téged és szopkodjuk a péniszed ahol tudjuk. amikor nagy mo volt akkor is ekkora pofájuk lehetett ezeknek a sz*ros népeknek?

nestrot10 2010.07.20. 13:31:42

NAGYON JÓÓÓ!!!!!!!
(más blogban olvastam):DDDDD
[tovaris] [2010.júl.19. 20:32]
A Nemzeti Ostobaság Nyilatkozata!
(Kifüggesztése mindenütt kötelező!)

Legyen sötétség a fejekben és tátongó üresség a zsebekben!!

A XXI. század elsô évtizedének végén, negyvenhat év létbiztonság ,építő munka majd a rendszerváltást követő két zavaros évtized után Magyarország elnyerte a multik kiszolgálásának jogát és lehetőségét.
A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1919 ben egy dicsôséges,
de végül vérbe fojtott forradalommal kezdôdött. A küzdelem a felszabadulás utáni újjáépítéssel folytatódott, de a rengeteg munka eredményét elherdálták és a szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság
helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és
testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott.

A FIDESZ 2010 tavaszán még egyszer összegyűjtötte maradék életerejét és jól átverte a népet. A saját ostobaságukat aztán hamar megbánták, amikor kiderült, hogy az új adórendszerrel csak a jómódúak járnak jól, de a többség sokat veszít. Sajnos késő bánat és a FIDESZ már el is kezdte magát bebetonozni a hatalomba.

Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat egyátalán nem érdekel bennünket és minimum 8 évig akarunk sanyargatni benneteket. Ezalatt boldogulást ne is reméljetek, munka nem lesz csak baromi drágaság és az adók elherdálása.Törődjetek bele, úgysem tehettek mást. A nemzeti nyomor minden magyar számára elérhető. Lehetőség mindenki számára és elviselése elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él és dolgozik, amíg van hol. Szilárd meggyőződésünk, hogy a nemzeti együttműködés rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk 50 évre visszavetni Magyarország fejlődését. Ez lesz a sorsa a legtöbb magyar embernek, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján az országnak .

Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

kicsijuti 2010.07.20. 13:32:28

vitya tehet magyarhon meg szlovákok rossz viszonyáról????? Mennyivel jobb is volt míg bajnai meg gyurcsány volt: benes dekretumokos törvény, nyelvtörvény, magyarverések, az alacsonyabban fekvő települések kevesebb pénzt kapnak.... ezeknek biztos semmi köze az egészhez, csak az a kurva fasiszta kis Zorbán(így hívjátok ugye??), amit ezzel az állampolgársági törvénnyel müvelt na az az...

mréveiller 2010.07.20. 13:38:19

hahaha. szegény szlovákok úgy be vannak szarva a kettős állampolgáságtól. ha neadjisten a hatátmenti településeken minden magyar felvenné az állampolgárságot lennének 80-90 százalékos magyar lakta falvak. az meg mindenki tudja mit jelent.

nestrot10 2010.07.20. 13:38:55

Európa fütyül az Orbán és bandájára..egyszerűen nem kívánatos személy...de Amerikában sem..hiába ment Martonyi a választás után, Hillary Clintonhoz hogy fogadják a kis törpét....de nem jött össze....
A Washington Post és a Die Welt is kimondta, hogy nemkívánatos az Orbán, s már első min. óta ismerik....mint a rossz pénzt...és cikizték is....
MÁR KÜLFÖLDÖN ÉSZREVETTÉK, hogy a TÖRPE MEZTELEN...és ITTHON? mennyien vették észre?.

spiccpork · http://paperback.blog.hu 2010.07.20. 13:40:37

@gauche caviar:
Igaz:És kurva 'száni' dolog honfitársakat hazaárulózgatni mert ők nem az óbégatást tekintik az egy és üdvözítő eszköznek.
Az pedig nem hoborges, hogy ha kiallsz valami mellett,(vagy ellen) meg akkor sem ha "csak" sajat magadert allsz ki. Egyszeru targylasi technika, ha nem adsz meg egybol mindent amit a masik ker. Az IMF bankarok alltal iranyitott szervezet, meg jo, hogy nem akarjak a bankok megadoztatasat. Mert ha itt megadoztatjak oket jo kemenyen,mashol is ugyanazt kapjak majd. Most megprobalnak minket helyretenni. Csak azt nem ertem,h. sok blogger,kommentelo, miert lesi ezt elegedett vigyorral. Peldaul ennek a blognak a gazdaja is.
Nem szavaztam a fideszre, de bassza meg, ha mar ok a kormany,akkor szurkolok,hogy sikeruljon nekik a dolog es remelem,h. tudjak mit csinalnak, remelem,hogy sikerul elerni valami olyasmit aminek kicsi a valoszinusege,de lehetseges: szembemenni az IMF hatalmaval es elerni valami olyasmit ami nekunk jo,nem nekik.

nestrot10 2010.07.20. 13:41:37

az egész Nemzetieskedés, kettős állampolgárság csak seggnyalás az estleges választói réteg biztosítására...különben Orbán szarik mindenkire....csak a hatalom érdekli. ...s a birtokai ..mert van vayg 5 még székely földön is...és itthon is...de nem a saját nevén.. a kis oligarha:)))

nestrot10 2010.07.20. 13:43:50

Szarok Trianonra, meg akarok élni..és egy kicsit jobban...!- s az emberek többsége is ezt akarja!

nestrot10 2010.07.20. 13:45:49

Orbán nyíltan sértő pimaszsággal viseltetik a hitelezőivel szemben. A júliusban sietve Budapestre érkező IMF-köldöttségnek meg kellett volna tárgyalnia az Orbán-kormánnyal Magyarország talpraállításának első terveit. Nem tudta megtárgyalni őket. A kormányfő úgy döntött, inkább elmegy Dél-Afrikába világbajnoki meccset nézni. Az IMF-csapat nehezen jutott hozzá számokhoz és világos válaszokhoz. Dolgavégezetlenül tért vissza Washintonba.

Freŝa 2010.07.20. 13:46:46

Félreértés az, ha az érdekeink szerint való politizálást "óbégatásnak", "hőzöngésnek" véli, s a "merjünk kicsik lenni" gondolatát erősíti. Az elmúlt évek politizálása fényes bizonyítéka annak, hogy ez nem vezet eredményre, a szomszéd országok bizony gyengeségnek fogják fel a magyarok csendességét, előzékenységét, s még keményebb kisebbségellenes politizálást folytatnak. Ez sajnos bizony nem vezet eredményre.

Keményen, határozottan kell kiállni az érdekeinkért, s nem beijedni akkor, ha mondjuk egy cseh, vagy egy szlovák politikus, vagy az IMF képviselői ezt vagy azt mondják. Természetesen ez nem nagyravágyást jelent, saját geostratégiai helyzetünket is pontosan látnunk kell. Az viszont nem megy, hogy állandóan mi hunyászkodjunk meg. Károlyi (igen az őszirózsás) azt gondolta, hogy a békülékeny hangnem az Antant hatalmakkal azt fogja eredményezni, hogy a románok, csehek, szlovákok, szerbek megértőek lesznek velünk, s szépen visszavonulnak. Épp az ellenkezője történt: a románok megszállták Budapestet, a csehek/szlovákok mélyen behatoltak az ország területére, a szerbek folyamatosan vegzálták a délvidéket, sőt még az osztrákok is bejelentették igényüket Nyugat-Magyarországra, Sopronra.

Az évek telnek és múlnak, de a hatalmi érdekek bizony állandóak. Ma már nem kell háborús konfliktustól tartanunk, a határok stabilak (leszámítva a 90-es évek eleji balkáni háborút, a csehek-szlovákok szétvállását, a Szovjetunió felbomlását).

Nekünk az az érdekünk, hogy erős bástyát építsünk Európa közepén, s védjük a határainkon túlra szakadt honfitársainkat. Nekünk ez az erőnk, ezért kell kiállnunk, ezért kell küzdenünk.

wpet 2010.07.20. 13:50:54

@spiccpork:

Értem én, csak az ilyen szervezetekkel szembeni(IMF, Világbank) izmozást, nem Viktorék fizetik meg, hanem a pógár.
Amúgy a poszt egy kalap minimálszar, Petr Nečas egy kriptoszlovák köcsög, és kár aggódnia a régió jó híre miatt, olyan már jó régóta nincsen.

gitáros 2010.07.20. 13:53:40

@Az igazi Vaszilíj Zajcev:
Tehát Trianon nélkül nem lett volna Szovjetunió, Hitler, világháború, szocializmus... Aha, biztos. Igaz, ahhoz elsősorban meg kellett volna nyerni a kirobbantott első vh-t, ha már. Vagy talán abba se kellett volna belekezdeni.

Ha nem lett volna Trianon, talán most nem egy ilyen szemellenzős, agresszív, küldetéstudatos, mániákus, betonfejű ökör lenne a miniszterelnök...

Freŝa 2010.07.20. 13:58:09

@nestrot10: Inkább azt mondanám, hogy az IMF a bankok szakszervezeteként nemtetszését fejezte ki a bankadó és Simor 8 milliós havi fizetésének megkurtítása miatt. Azt ajánlották, hogy inkább a magyar kormány takarékoskodjon a nyugdíjakkal, meg a szociális ellátásokkal, továbbá vegyen vissza a tömegközlekedés támogatásából.

Na, most ha az IMF és a bankok érdekeit nézem igazuk van. Igazuk van, mert bizony az extraprofitból kell befizetniük azt 200 milliárdot. Mennyi volt tavaly Magyarországon a bankok profitja 2009-ben? 500 milliárd forint. Akkor tudnak miből fizetni, nem aggódom értük.

Szüleim nyugdíjának megnyirbálása miatt sokkal jobban aggódnék. A tömegközlekedési tarifák emelése miatt sokkal jobban aggódnék. A megszorítások miatt sokkal jobban aggódnék.

Hagyjuk már ezeket a fal dumákat, mert kinyílik az ember zsebében a bicska. 8 éve csak arról hallunk, hogy sokat fogyasztunk, sokat keresünk, sok a szociális ellátás, meg a nyugdíj, vissza kell venni, meg kell szorítani, árat kell emelni. A szocialisták ezt nyomták 8 éven keresztül. Most van végre egy kormány, amelyik az én a mi érdekünkben cselekszik, ti meg nyomjátok ezt az ócska, lejárt lemezt. Abba kéne már ezt fejezni, és gondolkozni egy kicsit....

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.07.20. 14:01:56

Nincsenek is szlovákok. Csak észak-magyarok és dél-lengyelek:D

2010.07.20. 14:02:19

Forrásmegjelölés, meg ilyen apróságok?

spiccpork · http://paperback.blog.hu 2010.07.20. 14:04:41

@wpet:
En egyre inkabb ugy latom, hogy igy is,ugy is mi fizetunk (vagyis en nem,mert most nem otthon elek).Kerdes az,hogy mikor fizetunk tobbet, akkor ha a magyar kormany iranyitja az orszagot( akikrol en szeretnem feltetelezni,h. nem gonoszok,es nem akarnak direkt rosszat az orszagnak) vagy akkor, ha egy profitorientalt, csak a sajat sikereben erdekelt penzugyi szervezet iranyit.
Mar csak azert sem hiszem,hogy az IMF gondtehrelten a tarkojat vakarja amikor el kell dontenie, hogy kivel fizettessen, velunk,hetkoznapi embverekkel, vagy a tarsadalom mas szereploivel is (pl bankokkal ado formajaban)mert az o hazuk elott tuti nem fognak autokat gyujtogatni a magyar zavargok,viszont itthon eleg nagy szart tudna kavarni parezer elkeseredett ember. Arra celzok,nekik rohadt mindegy,csak doljon a penz, a kormanynak nem rohadt mindegy.

Yasashi Tanuki 2010.07.20. 14:08:34

Ha az elvtársak akik most a blogokon Viktoroznak a Medgyesi - Gyurcsány érá kezdeti éveiben is a szigorú költségvetési politika és öngondoskodás hívei lettek volna, most egyáltalán nem lenne oka az IMF-nek beleszólni a magyar gazdasági ügyekbe.
Egyébként fantasztikusan finom lehet a cseh nyelv, hogy egy ilyen sértést nemi szervek és aktusok emlegetése nélkül is ki tud fejezni. (Vö: elqurtuk)

Fenehorizont 667 2010.07.20. 14:11:56

@nestrot10:
sajnos itthon még kevés az olyan okos és szemfüles ember, mint te :(

MACISAJT 2010.07.20. 14:19:40

"ne szítsd itt a feszkót, légy szíves!
Petr Nečas tegnapi, pozsonyi sajtótájékoztatóján elhangzott szavai szerint nagyjából ez lesz a fő üzenete mai budapesti látogatásának."

Világos.Akkor a feszültségcsökkentés jegyében várhatóan Petr Nečas ma Budapesten bejelenti hogy hatályon kivül helyezik a Benes-dekrétumokat...

Netuddki. 2010.07.20. 14:21:25

@Yasashi Tanuki: B+, most már valami IQ-t is kéne villantani nemcsak komunistázni. Ha nem vettétek volna észre ti vagytok a főszereplők nem a maszop. Hogy úgy mondjam MOST rajtatok van az ország szeme b+. :P

nestrot10 2010.07.20. 14:22:43

@Freŝa : Hülye vagy egyes , leülhetsz:)

nestrot10 2010.07.20. 14:24:22

@fenehorizont:
sokan vagyunk..és ha kell fegyverrel is de a demokráciát megvédjük a Vitatúrával szemben...már sokan vagyunk s elegen!

nestrot10 2010.07.20. 14:28:36

Magyarországgal foglalkozó cikk jelent meg a külföldi média egyik vezető gazdasági lapjában, a Financial Times-ban "Magyarország bakot lő" címmel.

"Orbán Viktor mesterhármast rúghat öngólokból" - kezdi a cikkét a Financial Times, "futball-őrültnek" nevezve a magyar miniszterelnököt. A lap szerint eddig két vaskos hibát követett el Orbán: a múlt hónapban a kormánya ráijesztett a befektetőkre azzal, hogy Görögországhoz hasonlította a magyar helyzetet, majd az újabb hiba az volt, hogy veszélybe sodorta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió pénzügyi segítségéhez való hozzáférést.

A gazdasági szaklap szerint a Fidesz a lakosság támogatását kívánja elnyerni az októberi önkormányzati választásokra azzal, hogy "gyáva nyúl játékot" játszik az IMF-fel (az Egyesült Államokban így nevezik azt az erőpróbát, ahol a két fél azon versenyzik, hogy ki futamodik meg később). "A játékban senki sem nyerhet, de Magyarország biztosan veszít" - írja a Financial Times.

Martian (törölt) 2010.07.20. 14:38:42

@nestrot10: nem attól lesz valaki jó és hiteles, hogy a meleg szarig lóg a nyelve a brüsszeli elvtársak alfelében.

És az több, mint gyanús ha valaki "odaát" sok mosolygós vállveregetést kap.
:)

Rwindx 2010.07.20. 14:39:28

Ezek szerint Petr Nečas kb ugyanakkora büdös tahó mint Fico.

Martian (törölt) 2010.07.20. 14:42:32

@nestrot10: egyébként én sem vagyok Viktor rajongó... de a FT részéről ez nem több, mint a szokásos újságírói bombaszt... a kutya ugat, a karaván halad... nyugi, ősszel lesz majd megegyezés az IMF-fel, egy kicsit majd mindenki engedni fog.

Péter51 2010.07.20. 14:42:53

@nestrot10: Ritka mocskos alak vagy,a hozzád hasonló gúnyolódó beképzelt szoclibek miatt tart itt az ország

Péter51 2010.07.20. 14:45:18

@gitáros: elkéstél te ork,akit leirsz,azt Fletónak becézték a nyalijai,élen veled.

nestrot10 2010.07.20. 14:46:24

@Péter51: Most rábasztál..én nem szoclib vagyok..csak simán demokrácia védő...és Viktatura ellen " dolgozó":) hehehe

Rwindx 2010.07.20. 14:48:49

@nestrot10:
"demokrácia védő" muhahahahaha :D :D :D :D :D

A suttyó paraszt szinonimájaként ezt még nem láttam. :D
Az elkövetett kommentjeidből, meg a sorszámból a neved után (ugye párszor kibasztak blogokról) pont kiderül mennyire érdekel téged a demokrácia.

nestrot10 2010.07.20. 14:49:26

Ilyen Rákosi Viktorok és Schmitt Pálok..csak viszik a sok sok adófizetői pénzt a semmiért.....nincs is szükség ilyen min. elnökre aki fontos országot érintő tárgyalás helyett foci meccsre jár...ezért fizetjük búsásan..????.Közt. elnök se kell...az csak egy bábú drága pénzért és lakásért ...és a semmiért...
LE VELÜK!!!!!

nestrot10 2010.07.20. 14:50:11

@Rwindx: A Hörcsögtosznádi falugyűlésre elegendő a böfögésed..ide kevés vagy....leülhetsz..egyes:)

safranek 2010.07.20. 14:53:36

Miért nem Fico-nak mond ilyeneket?

Freŝa 2010.07.20. 14:57:41

@nestrot10: Ez aztán nagy poén volt barátom, úgy harminc évvel ezelőtt...

Jobbat nem sikerült összehozni?

Rwindx 2010.07.20. 15:00:56

@nestrot10:
Nos, a hányásszag a te szádból árad ahogy trollként odaokádod mindenhova a gyomrod tartalmát. :)

Mikor lesz 11?

papamaci1 2010.07.20. 15:10:59

Tessék mondani, ha a románok, szerbek, amerikaiak, zsidók annak adják meg az állampolgárságot akinek csak akarják, akkor az miért nem szabad a magyaroknak is ?

Alternatív 2010.07.20. 15:29:04

Viktor hány hasonló elqrás után érdemli ki a hazaáruló titulust?

fülzsír 2010.07.20. 15:30:17

A csehek beszélgessenek el a németekkel, akiknek szintén ki van a fasza a Benes dekrétumokat megerősítő EU-s országgal.

Amikor csehszlovákia szétválása után tömegesen kaptak cseh állampolgárságot a szlovákiában ragadt csehek, akkor az volt az érv, hogy nem tehetnek róla, hogy a fejük fölül elhúzták a határt. A magyarok talán tehetnek róla? A rohadt életbe már!!!

Ilyen aljas, mohó szomszédai senkinek nincsenek a világon.

Rwindx 2010.07.20. 15:31:50

@Alternatív:
Pontosan egy olyan után mint amit gyurcsány tett.

ampelmann 2010.07.20. 15:34:53

@Az igazi Vaszilíj Zajcev: akarod mondani picsaba? :) 3.14csába? :D

de kit erdekel hogy mit pofazik? OV szepen hazakuldi ezt is. csehekkel eddig semmi bajom nem volt. szoval ne keltse itt a feszkot Necas...

AnnaKarenina 2010.07.20. 15:35:25

A nagy Fidesz-hívők megmagyarázhatnák azt, hogy is van, hogy
- egyszer pont olyan a helyzetünk, mint Görögországé,
- másszor meg nagyobb költségvetési hiányt akarunk, hogy legyen miből osztogatni, meg fosztogatni.
Mindkettővel egyelőre csak azt lehetett elérni, hogy a forint gyengüljön, az hazafias cselekedet?

Egyébként arról már cikkeztek, hogy ezek az ügyek a régió más nemzeti valutáit is rosszul érintheti, tehát érthető, ha pl. a cseheknek lesznek kritikai megjegyzéseik.

szvsz 2010.07.20. 15:36:25

De ki a f@5Zom az a Necas? Amúgy majd Viktor cárevics elküldi őt is két pofonnal, jól.

Necas ty vole, bekaphassad :)

nestrot10 2010.07.20. 15:49:17

@Alternatív: Orbán? született hazaáruló....de azért vajdának csak jobb lett volna.DDDD

tacsikutya 2010.07.20. 15:49:27

@fülzsír: mit vártál? többségében szlávok!

Rwindx 2010.07.20. 15:52:08

@AnnaKarenina:
Görögország az eurozóna tagja, mi nem.
Görögország államadóssága a gdp 113%-a, nálunk 80%.
Görögország idei tervezett hiánya 9%, a miénk 3.8%.
Görögországban 1-2% esik a gdp idén, nálunk már növekedés van.
Semmi közünk a görögökhöz.

A költségvetési hiány növelése perpill nem jó, hanem rossz. De. Nem mindegy, ha növekszik egy határon belül, akkor azt a pénzt eltékozoljuk korrupcióra, felesleges vagy rossz beruházásokra (pl.: 4-es metró költségtöbbszöröződés, Margit híd, tanulmányok, völgyhíd, löszalagút, viaduktok, stb millió példa lehetne) esetleg rossz struktúrák feneketlen pénzügyi lyukának betömésére, vagy felhasználjuk szerkezetátalakításra, a gazdaság növekedésének serkentésére.

Ugyanis az egyik esetben a kölcsön "tojást" kikelteted és tojót nevelesz belőle ami további tojásokat tojik és visszaadod a kölcsönt, vagy fogod és szoci módra büszkén csinálsz a tojásból rántottát és majd a reggeli után elégedetten megvakarod a hasadat.

Nagyon nagyon nem mindegy.

De ezeknek semmi közük a Forint aktuális gyengüléséhez.

A cseheknek meg nem erről lesz megjegyzésük a fentiek alapján, legalábbis megint nem látom a magyar-szlovák viszont és a Forint árfolyamának kapcsolatát.

ampelmann 2010.07.20. 15:53:27

@AnnaKarenina: meselj kerlek hol ugyanolyan a helyzetunk mint a gorogoke? De legy oly kedves adatokkal is tamaszd alá.

nestrot10 2010.07.20. 15:58:29

Rohadt Stump bizonygatja, hogy Ő nem Fideszes.... a rohadt Fide4sz seggnyaló Alkotmánybíró akar lenni minden áron.-.. a rohadék Századvéges pártkatona!

AnnaKarenina 2010.07.20. 16:13:59

@Rwindx:
@ampelmann:
Nem én mondtam, hanem Kósa Lajos: 2010.06.03-án Debrecen polgármestere a tanácskozáson azt mondta: úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, „szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük”.
www.mr1-kossuth.hu/hirek/itthon/kosa-lajos-szerint-magyarorszag-gorogorszag-sorsara-juthat.html
Ezek után próbálkoztak a 7 % körüli hiánycél elfogadtatásával, majd amikor kiderült Brüsszelben, hogy erről szó sem lehet, akkor jött elő a külön banki adó.

És a kérdés az, hogy miként lehet ezt így egységes gazd.pol. elképzelésként kezelni? Próbálkozások ezek, aminek az a fő célja, hogy megszerezzék a rögzített hiánycél és az elosztogatni kívánt pénzek közötti különbözetet. Szó nem esik gazdasági szerkezet változtatásáról, munkahely teremtésről, amire szerintem mindenki várt.

AnnaKarenina 2010.07.20. 16:27:40

@Rwindx: "
A cseheknek meg nem erről lesz megjegyzésük a fentiek alapján, legalábbis megint nem látom a magyar-szlovák viszont és a Forint árfolyamának kapcsolatát."
Ebben igazad van, úgy látszik, sikerült már továbbgondolnom:)

Maisie MacKenzie 2010.07.20. 16:32:34

"Viktore"

Imádom a vokatívuszt! :-)

Rwindx 2010.07.20. 16:32:49

@AnnaKarenina:
Ugyan szerintem Kósáék így utólag végignézve hülyeséget csináltak, de ez egy magyar mondat, és nem azt jelenti hogy pontosan ugyanaz a helyzetünk mint Görögországé. De még ha azt is jelentené, nem lenne igaz, lásd fenti összevetésem. Arról nem beszélve akkor hogy a világ szinte összes elemzője azt szajkózta hogy a két ország helyzete között nincs azonosság. Akkor sem ha Kis Pistának, vagy éppen Kósa Lajosnak ez a véleménye.
Pont.

Vannak próbálkozások ez tagadhatatlan, én is látom, de ez van, feszegetik a határokat, ami szerintem jó. Ezerszer jobb mint a szimpla bólogatás.
A szerkezet változtatás az adók súlyának eltolásában már megindult, azaz az ösztönzőket változtatják. Ez ugyan kevés még, de indulásnak jó, idő kell és a fentiekkel is kell küzdeni. Lásd 2010-es szoci költségvetés, ami júliusra már 118%-os hiányt hozott össze, azaz most járunk 4% körül, úgy hogy a 3.8%-on belül kell maradni.
És itt jön az hogy te osztogatásról beszélsz, valami homályos okokból, én meg azt látom hogy azon küzdenek hogy az akármi is legyen az évvégi hiány az elfogadott legyen mindenki által (IMF, EU, piacok)

Rwindx 2010.07.20. 16:34:09

@AnnaKarenina:
Azt hiszem elveszett egy hossza lélegzetvételű kommentem, később újra beírom, de kicsit ideges lettem.

Maisie MacKenzie 2010.07.20. 16:34:37

@fülzsír:

"csehszlovákia szétválása után tömegesen kaptak cseh állampolgárságot a szlovákiában ragadt csehek,"

Ennek alaposabban olvass utána!

nestrot10 2010.07.20. 16:35:57

Az a baj, hogy a gonosz törpe Széchenyi terv címen nem tud osztogatni vissza nem téritendő lóvét a klientúrájának...és nem indulhat be az Orbánimázs pénzeltüntető központ...nincs rá lóvé!!!!

AnnaKarenina 2010.07.20. 16:59:43

@Rwindx: Erre az évre van egy költségvetés, egy betervezett hiánnyal, ennek állapotát nem tudom megítélni, azt sem, hogy a kiadások, bevételek mikor, milyen mértékben jelennek meg, nyilván ez folyamatosan változik.
Egy nagyobb hiány nagyobb mozgásteret biztosítana a kormánynak (persze erre is kellene hitel), lehetne csökkenteni az adókat, azonban az adók csökkentésének várt hozama, a gazdaság dinamizálása egyelőre kétséges, mert nem biztos, hogy ez fog következni belőle, ugyanakkor a bevételek csökkenése meg biztos. Az államigazgatási költségcsökkentés meg más problémákat fog hozni, ld. munkanélküliség növekedése, ráadásul a képzett munkaerő, egy fogyasztani képes réteg munkanélkülisége fog növekedni. A banki különadó magával hozhatja, hogy a külföldi bankok elmennek Mo.-ról, mert nem hiszem, hogy mi különösebb tétel lennénk a számukra.
Mivel most sem lehetünk teljesen tisztában a költségvetés állapotával és annak évvégi kifutásával, így végül is nem mondható meg, hogy a tényleges hiány kezelésére kell a többletforrás, vagy ezzel akarja elkerülni a kormány a további, megszorításnak mondott intézkedéseket (ezt nevezném osztogatásnak).

Rwindx 2010.07.20. 17:11:57

@AnnaKarenina:
Mint mondtam perpill a hiány 118%-nál járunk. Ez tény, az augusztusit és decemberit valóban nem tudom.

Az államigazgatási költség és apparátus csökkentés szükséges. Ezt halljuk már 10 éve, illetve lehet visoznyítani más országokhoz. Nőni fog vele a munanélküliség ez tény. No de ne operáljuk meg a beteget mert fájni fog? A államigazgatásban dolgozók képzettségét meg azért nagyítsuk fel, az álalános tapasztalat és vélekedés nem ezt mutatja. Ha képzettek majd idővel elhelyezkednek.

A bankok nem fognak lelépni, mivel egyrészt Magyarországon eddig is sokkal nyereségesebbek voltak mint máshol az EU-ban, illetve a bankadó mellett sem lesznek veszteségesek, ami ugye ráadásul ideiglenes. Kibekkelik örömmel.

Azt osztogatásról szóló bekezdésedet most sem tudtam hova tenni.

tolsztoj 2010.07.20. 17:12:40

"A cseh miniszterelnök úgy vélte, Magyarország rossz viszonya Szlovákiával az egész régióra rossz fényt vethet, ezért felszólítja kollegáját, hogy hagyjon fel a feszültségkeltéssel, különösen így öt hónappal a magyar EU elnökség előtt."

Na, ez lenne a pimaszság netovábbja - a cseheknek nagyon, de nagyon sok tartozása van Magyarország felé: a két rohadék tömeggyilkos Masaryk és Benes volt a fő oka annak, hogy Trianonra sor került - állandó hazudozásokkal, áskálódással, rágalmazással elérték (ami nem volt nehéz)az idióta franciáknál és kevésbé az angoloknál is hogy hazánkat a lehető legrosszabb színben tüntessék fel, így javítva annak valószínűségét, hogy a magyarországi területek megszállását az antant tolerálni fogja.Saját városomból tudom, hogy viselkedtek a rohadék (holubičí národ - galamblelkű) csehek - gyilkoltak , romboltak, és az összes gépgyárból elszállították a drága, értékes gépeket, műszereket - csak az maradt meg, amit a munkásoknak idejében sikerült elrejteni.(Ez majdnem minden városban így történt, mikor fizetik vissza az ellopot holmik árát? - eljött az idő megkérdezni tőlük - én Orbán helyében a Ty vole Viktor után ezt mondanám - kicsi (szerintem NAGY) cseh rohadékok mikor egyenlítitek ki a világhosszú számlát amivel (csak anyagiakban) tartoztok?
Sajnos itt nem írhatom le minden disznóságukat, mert akkor 2 hétig írnék egyfolytában - a cseh az egyik legrohadékabb, alattomos, hazudozó, és önmagát galamblelkúűnek tartott nemzet a világon - csak a bugyuta nem olvasó emberkék ezt nem tudják.Ezért ajánlom elolvasni:

1.Tomáš Krystlík: Zamlčené dějiny c. könyvét, amely lerántja a "holubičí" ("galamb"lelkű) nemzetről a leplet.
2. Popély Gyula. Felvidék 1941-1920

Nečas-t meg úgy pofán vágnám, ha meg merné említeni a magyar.-szlovák viszonyt , hogy összeszarná magát.
Ugyanis éppen drága cseh barátaink voltak azok, akik saját hazájuk és a magyarok ellen hergelték a szlovákokat már a 19. században, mert fájt a foguk területeinkre - persze a Szlovákok csak arra kelletek, hogy a létszám meglegyen - mert a csehek az új államban olyan kevesen lettek volna a szlovákok nélkül, hogy az antant megkérdezhette volna - de akkor mitől lenne ez Csehország, ha ti csak a lakosság 38-40 százalékát képezitek?.Akkor jöjjön Magyarország...- nos így elhátározták hogy létezik egy (nemlétező) csehszlovák nemzet akinek a "szlovák ágát" a ronda magyarok "elnyomják" - inne a gyűlölködő antimagyar propaganda.
Ma már a cseh uszításnak megvan az eredménye - a szlovákok olyan mértékben gyűlölik a magyarokat, ahogy az akkor a cseheknek megfelelt: a rossz magyar szlovák viszony miatt ma már csakis és CSAKIS a SZLOVÁKOK A FELELŐSEK.
Jó reggelt!

tolsztoj 2010.07.20. 17:15:37

@borovi:
hülye idióta, he nem tudsz semmit legalább olvass - a bejegyzésemben ott van a két alapkönyv, legalább azt olvasd el - ja nem tudsz csehül, akkor tartsd a mosdatlan pofád, imbecil....

Gábor mester 2010.07.20. 17:25:26

@borovi: Trianon 90 éve volt. (Izrael kevesebb ideje létezik!...) Trianont a nagyhatalmak játszadozása hozta. Huzatos medencéről meg akciórádiuszról talán hallottál. Az viszont több mint érdekes, hogy mindig a "történelem által bukásra ítélt birodalom" seggéből lóg ki a nyelvünk. (Reszkess, EU!) Sztem jobban össze kéne fogni a lengyelekkel, Fico így is visított, amikor VV "átgyalogolt" Szlovákián, mintha ott se lett volna... Ja, és éljen a brazil-magyar közös határ, Tolsztoj for President!

tolsztoj 2010.07.20. 17:34:50

@Freŝa :

Nem tudok nem reagálni szavaidra - mert elképesztő tudatlanságról árulkodnak - ha cseh nemeztiségű vagy akkor nem csodálom, mert a hazai (cseh) történelmi kutatás csak nagyon szőrmentén most kezdi lefejteni a rarakódott hazugságrétegeket - amelyekből te is itt citálsz - hol jártál iskolába? Čáslavban, esetleg Valašské Meziříčíben? Ide kapcsolom azt amit már egyszer leírtam, talán segít egy kicsit tájékozódni.

"A cseh miniszterelnök úgy vélte, Magyarország rossz viszonya Szlovákiával az egész régióra rossz fényt vethet, ezért felszólítja kollegáját, hogy hagyjon fel a feszültségkeltéssel, különösen így öt hónappal a magyar EU elnökség előtt."

Na, ez lenne a pimaszság netovábbja - a cseheknek nagyon, de nagyon sok tartozása van Magyarország felé: a két rohadék tömeggyilkos Masaryk és Benes volt a fő oka annak, hogy Trianonra sor került - állandó hazudozásokkal, áskálódással, rágalmazással elérték (ami nem volt nehéz)az idióta franciáknál és kevésbé az angoloknál is hogy hazánkat a lehető legrosszabb színben tüntessék fel, így javítva annak valószínűségét, hogy a magyarországi területek megszállását az antant tolerálni fogja.Saját városomból tudom, hogy viselkedtek a rohadék (holubičí národ - galamblelkű) csehek - gyilkoltak , romboltak, és az összes gépgyárból elszállították a drága, értékes gépeket, műszereket - csak az maradt meg, amit a munkásoknak idejében sikerült elrejteni.(Ez majdnem minden városban így történt, mikor fizetik vissza az ellopot holmik árát? - eljött az idő megkérdezni tőlük - én Orbán helyében a Ty vole Viktor után ezt mondanám - kicsi (szerintem NAGY) cseh rohadékok mikor egyenlítitek ki a világhosszú számlát amivel (csak anyagiakban) tartoztok?
Sajnos itt nem írhatom le minden disznóságukat, mert akkor 2 hétig írnék egyfolytában - a cseh az egyik legrohadékabb, alattomos, hazudozó, és önmagát galamblelkúűnek tartott nemzet a világon - csak a bugyuta nem olvasó emberkék ezt nem tudják.Ezért ajánlom elolvasni:

1.Tomáš Krystlík: Zamlčené dějiny c. könyvét, amely lerántja a "holubičí" ("galamb"lelkű) nemzetről a leplet.
2. Popély Gyula. Felvidék 1941-1920

Nečas-t meg úgy pofán vágnám, ha meg merné említeni a magyar.-szlovák viszonyt , hogy összeszarná magát.
Ugyanis éppen drága cseh barátaink voltak azok, akik saját hazájuk és a magyarok ellen hergelték a szlovákokat már a 19. században, mert fájt a foguk területeinkre - persze a Szlovákok csak arra kelletek, hogy a létszám meglegyen - mert a csehek az új államban olyan kevesen lettek volna a szlovákok nélkül, hogy az antant megkérdezhette volna - de akkor mitől lenne ez Csehország, ha ti csak a lakosság 38-40 százalékát képezitek?.Akkor jöjjön Magyarország...- nos így elhátározták hogy létezik egy (nemlétező) csehszlovák nemzet akinek a "szlovák ágát" a ronda magyarok "elnyomják" - innen a gyűlölködő antimagyar propaganda.
Ma már a cseh uszításnak megvan az eredménye - a szlovákok olyan mértékben gyűlölik a magyarokat, ahogy az akkor a cseheknek megfelelt: a rossz magyar szlovák viszony miatt ma már csakis és CSAKIS a SZLOVÁKOK A FELELŐSEK.
Jó reggelt!

AnnaKarenina 2010.07.20. 17:38:30

@Rwindx: Ktsg.vetési hiány: az évközi adat egyfajta adat, változhat, még csökkenhet is, mivel a bevételek se mindig rendszeresen jelentkeznek.
Az államigazgatási gyakorlat a versenyszférában nem nagyon tud hasznosulni, fordítva sem.
Osztogatás: A Fidesznek az volt az álláspontja ellenzékben, hogy pont az ellenkezőjét kell csinálni annak, amit a szoci kormány. Pl. adóemelés helyett adócsökkentés. Most amikor látszik, hogy ez nem az adócsökkentés ideje, akkor mégis rákényszerül, mert ígérte. Tehát ad, "oszt".

vakvarju 2010.07.20. 17:38:55

@Gábor mester: Kedves, el kellene olvasni a Páduától Trianonig c. könyvet, Csak úgy okolásul. Aztán lehet vitatkozni, hogy miért is következett be Trianon.

tolsztoj 2010.07.20. 17:38:58

@tolsztoj:

javítás:
2. Popély Gyula: Felvidék 1914-1920

karikaV43 2010.07.20. 17:56:34

@Freŝa : melyik Magyarországét a szegények adóemeléséből gazdagokat támogató vagy a deviza hiteleseknek jót tevő országét védik.
Tényleg gondolkodni kellene,de azt hiszem magaddal kell kezdened.Sajnos jelenlegi kormányunknak a bankadón kívül fogalma nincs mit kellene kezdeni az országgal,mindezt úgy, hogy közbe nagy pofával végig csörtettek mindenhol és hordták körbe a véres kardot.
Itt a vég kiáltással,meg csontvázazással.
Már én is szeretnék látni valakit aki nem ellenzékből dumál,kormányozni meg nem tud,de erre ismét 4 évet kell várni.
Trianont magunknak is köszönhetjük ez nem vitás,az akkori belpolitikánk szégyellni való,de azért a környező államok is rendesen lobbiztak azért ami lett,román,cseh,szerb a horvátok meg azt akarták ami most van vagy nagyon szabad autonómiát.

tolsztoj 2010.07.20. 18:00:24

@vakvarju:

Aki csak egy kicsit foglalkozott a témával az tudja miért következett be Trianon.

Itt csak távirati stílusban:

A csehek és románok terjeszkedési vágya (a szerbek most nem a főtéma).
Masaryk és Benes kétségkívül két zseniális fej volt - nagy morális hibákkal(enyhén kifejezve).
Nyugodtan tömeggyilkosoknak lehet őket titulálni, mert 1916-ban már a Központi hatalmak tkp. megnyerték a háborút, és békeajánlatott tetek a franciáknak és angoloknak,amit azok hajlandók lettek volna elfogadni - a két kém (Benes francia kém, Masaryk angol-amerikai kém) úgy beijedt a bekeajánlat hallatára, amely főleg a magyar terülek megkaparintásának a lehetőségét végleg a mesék birodalmába küldte volna, hogy azonnal rohantak etetőikhez (ki-ki a magáéhoz)- pl.Masaryk Wilsonhoz, és megint hazugság- és rágalomtömeggel elérték hogy Amerika belépjen a háborúba - így már a franciáknak és angoloknak is megérte folytatni.
A "humanista" Masarykot és Benest egyáltalán nem érdekelték a hullahegyek amik még 1918-ig a sok fiatal katona tetemeiből keletkeztek.
A fontos az volt hogy Csehország megszülessen Masarykkal az élen, aki azt mondta: "Teď, když už budeme mít svou republiku, po vzoru západních demokrací potřebujeme mít také své kolonie."

Magyarul: "most, hogy meglesz a köztársaságunk, a nyugati demokráciák példájára szükségünk van kolóniákra is."

Nos ez a KOLÓNIA mi lettünk volna - persze sokkal nagyobb területen mint a mai Felvidék.

Masaryk és Benes önmagukban nem lettek volna elegen ahhoz, hogy a "zseniális" művet véghezvigyék - ehhez a akkori magyar vezetés hazaáruló idiotizmusa is kellet -lásd Károlyi Mihály, Jászi Oszkár, Linder Béla, stb....

Rwindx 2010.07.20. 18:03:30

@AnnaKarenina:
Igen változhat. Reméljük fog is. De gyaníthatóan csak beavatkozásra fog, azaz jó eséllyel selejt az elfogadott idei költségvetés, ugyanis az időszakra tervezettnél is nagyobb az aktuális hiány.

Ha a versenyszféra és az állami szféra között nincs átjárhatóság, akkor honnan jönnek ezek az emberek a Marsról? Mire képezték őket? Mert a versenyszférát ismerem. Egyébként teljesen mindegy, nincs szükség ekkora létszámra. Ez holtbiztos.

Így már kezdem érteni mit nevezel osztogatásnak (bocs az én szótáramban mást jelent), de erre megintcsak a kölcsön tojásos példámat tudnám felhozni. A TA csökkentése a cégek gazdasági versenyképességet növeli, azaz már rövidtávon (1-2 év) felfelé húzó hatása van. Ami megjelenik a GDP növekedésében, az export növekedésében, a munkahelyek számának emelkedésében. Ez a munkaerőpiaci versenyben is, ami bér és életszínvonal emelkedéssel jár.
A szoci kormány féle osztogatás kontraszelektált bázisának(én ezt hívom osztogatásnak) a pénzelfolyáson és az adósságnövekedésén kívül semmilyen hatása nincs.

Mégegyszer mondom, ez szerintem is kevés amit eddig csináltak, de indulásnak jó.

NemoKapitány 2010.07.20. 18:03:56

Érdekes lenne, ha Mo. vett volna el "történelmi" területeket Szlovákiától, akkor milyen lenne a viszony.

Magyar címerből kialakított szlovák jelképek, magyar népdalból átírt himnusz stb. stb. stb. hosszú idő kell ám, mire olyanok nőnek fel, akik ezeket nem tudják.

Nyilván ezt a csúnya feszültséget is a magyarok gerjesztik. Ki más? A szlovák "királyok" igazságos volta századok óta ismert tény. (Nehogy valaki szó szerint vegye.)

karikaV43 2010.07.20. 18:12:14

@Freŝa : rendben,de ne pofázzanak össze-vissza,ha nem tetszik trianon menjen oda a köcsög sárközihez(direkt így)és nyújtsa be a számlát és a bocsánat kérésről szóló igényt.
Ne nekünk trianonozzon,itthon mindenki tudja,tudassa azokkal akik csinálták,ez így gyáva megoldás.Egy szerződés ha tetszik,ha nem (főleg ha hitel)nem felrúgható főleg nem az adós részéről.Bocs másképp akarok fizetni.
Persze a bankok megérdemlik a sarcot,de azt miért arrogáns bunkó módon kell előadni,jani vagyok a hegyről, csak az a baj
jani egyötven magas az ellen meg kettőtíz és kilóra meg veszi janit.A nép meg fizeti.
Álljon ki az ország érdekeiért,de nem hiszem,hogy a drága euro és svájci frank az érdek,vagy a megbízhatatlan státusz.
Lehet ezt kultúrálltan is csinálni,miért csak pökhendien megy.

karikaV43 2010.07.20. 19:18:48

@Rwindx: ha már szóba hoztad,múlt héten sikerült beszélgetnem két olyan emberrel akik a völgyhidat és az alföldi alagutakat építették.Bírom az olyanokat akiknek fingja nincs arról amiről ír.Ezért tájékozódni érdemes segítek egy kicsit.Völgyhíd:a hatályos autópálya építésre vonatkozó előírások szerint nem volt más megoldás,5%-nál nagyobb emelkedő vagy lejtő nem lehet az új szakaszokon,azt mondta az úr,hogy acélszerkezetből olcsóbb lett volna,de amikor épült a kínai olimpia miatt kevés acél volt a piacon és az a hazai cég amelyik egyáltalán le tudta volna gyártani akkor a dunaújvárosi és a megyeri híd szerkezetével volt elfoglalva,ezért maradt vasbeton szerkezet.Az illető ezt többször le is nyilatkozta az újságíróknak,de a károgó média ezt nem írta meg mert az nem hír és nem lehet a kormányt szidni,egyébként a két vége között így is 53méter a szint különbség.Alagutak:azért lettek meg építve mert azon szakaszon,nagyon nagy területeket kellett volna kisajátítani (amik ráadásul politikusok kezében vannak)mivel a bevágások sokkal nagyobb területeket igényelnek ezért kevesebb földért kellett fizetni,a vadak vonulási útját nem hidakkal kell biztosítani,összességében az alagutak kevesebbe kerültek mintha más megoldást választanak.A völgyhíd meg az előírások miatt kellett megépüljön,hozzá teszem azt nem értem a mi szabályaink miért szigorúbbak a németnél főleg ha az utak minőségét is figyelembe vesszük,de ez már más kérdés.

karikaV43 2010.07.20. 19:25:25

@Rwindx: te tényleg ennyire naiv vagy,a varga mihály volt 8 évig a költségvetési bizottság elnöke,pontosan tudták mi a pálya egy magyar mondat a kormányzati átadás-átvétel kapcsán.
Mit rendeznek át ösztönzőket és azok mire ösztönöznek,neked van realitás érzéked.
Sajnos az a baj,hogy ötletelnek és ennek a lakosság issza meg a levét,nincs gazdaság politikájuk hiszen sosem volt,csak duma.
Hozzá teszem sajnos csak duma,próbálkozni meg a kutyák szoktak nem a kormányok.

karikaV43 2010.07.20. 19:37:57

@Rwindx: a TA a legkevesebb ami megint paraszt vakítás.A költségvetésnek negyedévente és az év végén vannak a legnagyobb bevételei,pl.negyedéves áfa,karácsonyi vásárlás ami átnyúlik január 20-ra előbb tájékozódj és utána hitelesebb leszel így csak a párt piár jön vissza azt meg nem kajálja meg aki reálisan tájékozodik.

karikaV43 2010.07.20. 19:39:53

@Némó kapitány: utálom orbánt,de remélem oda vág a köcsög szlovákoknak,érdekes a románok,meg a szerbek nem ugatnak,vajon miért?

Rwindx 2010.07.20. 20:28:27

@karikaV43:
No ha ennyire nekiveselkedtél:
Völgyhíd: Te ezek szerint értesz hozzá.Tudsz róla hogy készült több alternatív útvonal is, amelyek közül több olcsóbb volt, csak indoklás nélkül elvetették? Dettó M6. Uvaterv és a többiek neve mond valamit? Vagy erről nem hallottál, vagy nem akartál hallani?

Az hogy az alagutak az omlásokkal, halálesetekkel együtt kevesebbe kerültek volna bármivel is tudod igazolni vagy csak a szád jártatod?

ÉS ilyeneket olvasol egyébként?
www.hirszerzo.hu/cikk.negyedevel_dragabb_a_margit_hid_felujitasa_a_realisnal.114308.html

És nyilván annyira szükség volt ezeket az építkezéseket egyben lenyomni bármi áron ami megérte a 4 éves vergődését, az országnak ugye?

Költségvetés:
Ez a költségvetési bizottság elnöke Varga Mihály volt valóban. Ez azt jelenti ő a pénzügyminiszter vagy a kormányfő? Ő azokat az adatokat kapja meg amit a kormány ad neki. Mint kiderült a kormány hazudott az adatokat illetően még a saját frakciójának is. Akkor ki is annyira naív ami már-már átcsap hülyeségbe?

TA:
Érdekes, cégtulajdonos és cégvezető létemre nem érzem parasztvakításnak a TA csökkentést. Összegszerűen tudom hogy a cégemnek ez mennyit jelent, majdnem fele annyi társasági adót, mint eddig. 19% helyett 10% neked parasztvakítás? Hülye vagy te?

Eléggé tájékozottnak érzem magam mivel személyesen én szoktam átutalni az az kincstárnak az adókat és a járulékokat, általában előbb legalább körülbelül tisztában vagyok a számokkal mint ahogy a könyvelő átadja a kimutatásokat és az utalandó összegeket.

Negyedéves ÁFA-t pedig azok a cégek fizetnek amelyeknek a nettó árbevétele 8 millió Ft alatt volt a korábbi években. A többi havi szinten fizeti az ÁFA-t, tehát az ÁFA beáramlás közel egyenletes. Egyébként mi köze az ÁFA-nak a TA-hoz? Ezzel indokolnád hogy parasztvakítás? Zseniális.

Te kevered a szezont a fazonnal öreg, biztos hogy te vagy a jól tájékozott és nem azt böfögöd fel amit a szádba rágtak valahol... de azért legközelebb próbálj meg tényszerűen megnyilatkozni, mert az úgy tűnik nem megy, és addig legalább a piár, meg a hiteles és a többi szavakat felejtsd el.

Rwindx 2010.07.20. 23:37:49

A poszthoz képest ha jól olvasom meglepően jól sikerült a találkozó, és nem volt szó lecseszésről.
Csehország pl felajánlott bérbeadásra Magyarországnak 14 gyakorlógépet a Gripenekhez.
A szlovákokkal is kölcsönösen békülékenyebb lett a hangnem.

karikaV43 2010.07.21. 06:17:40

@Rwindx: először is anyád a hülye,én nem személyeskedtem.Másodszor az alternatív útvonalak környezeti hatásai (pl. a völgyhíd helyett 10km-rel arrébb került volna az autópálya) miatt lettek oda építve,egy építkezésen sosem azért hal meg valaki mert betartották a szabályokat és természetesen az ember élet a legdrágább.A TA kevés cégnél jelent komoly tételt mivel év végén egyszerűen lecsökkentik az alapját.
Lévén magam is vállalkozom az áfa befizetésről kicsit rosszul vagy informálva,az én cégem bevétele bőven meg haladja a 8milliót mégis negyedévente fizetek.Ugyanis az éves áfa befizetés összegétől függ a besorolás.
Azért mert buzi fidesznyik vagy nem biztos,hogy más van rosszul tájékozódva,én olyan emberekkel beszéltem ezekről akik építették és vezették az adott építkezést, nem paprika jancsikkal akik maximum filmen láttak építkezést és az egy személyes cégében azt hiszi milyen májer.Legközelebb ha valakinek válaszolsz leszel szíves hasonló hangnemet megütni,mert ahogy írsz arra a válaszolni,csak egy módon lehet.
Ne ugrálj kis köcsög mert le versz valamit.
A 4-es metró faszság,de ahhoz nem fűztem semmit a margit hídon meg biztos dolgozol,hogy ide linkelsz valami faszságot.
Arról is tudnék mesélni,elég gusztustalan lenne és nem a fideszt tüntetné fel jó színbe,de mivel be vagy oltva gondolkodás ellen ezért felesleges bármit megosztani veled.

MACISAJT 2010.07.21. 06:20:13

Ez a "lecseszési" vizió sem jött be, elvtársak..:)

Maisie MacKenzie 2010.07.21. 08:11:08

@tolsztoj:

Kicsit indulatos az írásod, de a tények szintjén nagyjából rendben van.

Amúgy a csehszlovák nemzet, jugoszláv nemzet nem előzmény nélküli: különböző kulturális hagyományú, történelmű, nyelvjárású népekből hozták létre a modern német és a modern olasz nemzeteket is. Pedig még mai is van különbség!

A szlovákok önmaguknak egy a mainál északibb határt kértek az 1861-es Memorandumban, a dunai határ már Nagy-Csehszlovákiához kapcsolódik.

Rwindx 2010.07.21. 15:32:31

@karikaV43:

Nos az én meglátásom az hogy te vagy ritka ostoba, és a megérzésemet abszolút megeresősítetted :) Egyrészt mivel csak pofázol összevissza, anélkül hogy bármit is felmutatnál mint tényt, de tévedést annál többet. (beszéltél Kovács Jánossal, hurrá!) Ezt teszed az újabb megszólalásodban is. Egyébként meg személyeskedtél és most folyatod, még ha nem is vennéd észre, paréj.
Érdekes AnnaKareninanával sem vagyunk közös állásponton, de mégis megmaradt a beszélgetés kultúr keretek között, míg rólad kopottas indulásod után a maradék máz is úgy pergett le, mint a régi festék.

Hablatyolsz piárról, hitelességről holott semmivel semmit nem támasztasz alá. Ennyiből én is mondthatom beszéltem anyáddal hogy ő szerinte is egy kis faszfej balfék vagy 16 éves korod elött nem akarja neked elmondani, mert reméli kisebb trauma ér ezzel. Elhiszed? El kell hinned? Hát hidd.

Aztán te kis pöcs, hogy valami okosság is legyen a fejdben, ahelyett amit a maszop farkán magadba szívtál:
www.apeh.hu/adonaptar_magyarazat/AFA_bevallasi_gyakorisag.html?query=bevall%C3%A1ssal

A TA csökkentés, nem jelent semmit mert a cégek csökkentik a TA alapot? Hogyan csökkentik? Fiktív számlákat vásárolnak? Ja értem, szóval egy kis nyomi adócsaló vagy. Szóval adócsalással és lopással indoklod azt hogy a TA csökkentés parasztvakitás. Gratulálok.

A lopás neked is megy ahogyan az elvtársaidnak. Nyilván nekem azt kell a véleményt kell figyelembe vennem amit mondjuk "gázolajvásárlás" közben vettél át egy útépítőmunkástól, ugye?

A Margit hidat felsoroltam tételesen abban amire reagáltál, mint tényszerű példára az indokolatlan költségekre a Nagy Szocialista Beruházásaid kapcsán.

Az UVAterv alternatív terveit melyeket indoklás nékül vetettek el, nem reagáltál.
Az államháztartás terhelésére vonatkozó kérdésemre nem reagáltál.
Arra hogy mivel is kellene tisztában lenni a Költségvetési Bizottság vezetőjének, a meghamisított adatokon kívül amelyek egyébként amúgy is publikusak, nem reagáltál.
Az adózásról fogalmad sincs mint látszik, max a lopáshoz érthetsz.

Mit akarsz velem még megosztani? Hálás lennék ha semmit nem akarnál, kedves tolvaj barátom, talán még a pénztárcám is bánná...

Ha beszélgetni szeretnél próbálj meg a saját fajtáddal, nyilván a nyálukat csorgatva fogják hallgatni a tartalom nélküli észosztó fröcsögésed.
süti beállítások módosítása